מועדון ריצה - הרוח השניה (חזרה לאתר)

פורום האתר
עכשיו 13.11.24 , 09:56

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 16 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: 10.12.14 , 11:25 
סמל אישי של המשתמש

אויש באמת??
אנחנו פה מטרידים את עצמנו בדקויות של בריאות. כן בשר לא בשר... ויש כאלה שמאכילים את עצמם למוות.
לא יאומן...

Share on FacebookShare on TwitterShare on DiggShare on RedditShare on Google+Share on MySpace
חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10.12.14 , 17:46 
סמל אישי של המשתמש

אני רק רוצה להוסיף משהו (לא להרביץ לי בבקשה...), למרות שאני לא צמחונית ולא טבעונית, לא התנסיתי בזה וגם לא אהיה לעולם.

בגישת החיים שלי גם באוכל וגם בכלל מה שחשוב זה איזון בסך הכל. לי אישית אין היכולת המנטאלית להיכנס לתזונה או לכל "תורה" שהיא גורפת ומונעת דבר מסוים או "דוחפת" סוג אחר.
חוויתי את זה בלי סוף בעולם הדתי (וטבעונים אגב, ממש מזכירים לי את הדתיים שגדלתי במחיצתם) ולא לחינם בחרתי לחיות את חיי ולגדל את ילדיי בעולם ש"באמצע", בעולם המסורתי.

אני ממש לא מבינה (וגם יש לי מעט מאד טולרנס לזה) למה טבעונים/צמחוניים (משום מה אצל טבעוניים זה הרבה יותר) רואים צורך בגישה מטיפה וניסיון להפעיל רגשות אשם על כל מי שלא מזין את עצמו כמוהם.
אישית זה ממש עושה לי אנטי.

טבעוניים הם יותר מוסריים? אני בטוחה שיש עשרות מידות אחרות של אנושיות שעדיף שחלק מהטבעוניים (לא אתה גבריאל! אתה מלאך) יטפלו בהם קודם לפני שהם דואגים כל כך לחיות אחרות ולא לבני אדם שסביבם.

תעשיית המזון הבשרית מזיקה לעולם? תעשיית המזון החקלאית הטבעית היא זו שנמצאת בסיכון הכי גבוה בכך שהיא עלולה לא להספיק לאוכלוסיית העולם באופן טבעי אם ריבוי האוכלוסין העולמי ימשיך בעשרות השנים הקרובות כפי שהוא מתקיים מאז החצי השני של המאה הקודמת.

אלמנטים של שטיפת מח חיים ובועטים יופי בעולם הטבעונות/צמחונות גם כן. זאת פשוט שטיפת מח לדברים אחרים.

איזון, רבותיי, איזון.
אם תשאלו אותי (ואני יודעת שאף אחד לא באמת שואל אותי), בכל תחום בחיים זה שם המשחק.

Share on FacebookShare on TwitterShare on DiggShare on RedditShare on Google+Share on MySpace
חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10.12.14 , 22:52 
סמל אישי של המשתמש

רונצ'ה, את צודקת לגמרי. הבעיה היא, שאת מבקשת איזון מחבורת מטורללים רצינית :lol:
אתמול אחרי ששעה אני נואמת נאום חוצב להבות לרונן, על התזונה הטבעונית, הקיצונית, הקטסטרופלית, של ארז, סיכמתי במישפט, שאני זה באמצע.
רונן בדרכו הרוננית אומר לי: "את ואמצע, זה שני דברים שאין שום קשר ביניהם בשום תחום!" :o
והוא צודק כמובן :mrgreen:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11.12.14 , 10:15 
Site Admin
סמל אישי של המשתמש

ואני תמיד אומר - "הכל צריך להיות בשליטה..." משפט שחוק אה... :o - החיים משעממים אבל טובים !
לגבי ההטפות וטרנדים ועוד - זה כמו עם נושא האהבה החד מינית - אין עם זה שום בעיה אבל גם אין עם זה שום גאווה ...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11.12.14 , 21:03 
סמל אישי של המשתמש

:lol: :lol: :lol:
בסופו של דבר יצא שרשור משעשע :D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12.12.14 , 08:32 
Site Admin
סמל אישי של המשתמש

אני חושב שטבעונות היא תורה בדיוק כמו שריצה היא תורה. גם בריצה יש אלמנטים של דת. כללים שצריך לעמוד בהם, מזונות שצריך לצרוך, אביזרים שצריך להשתמש בהם, שפה שיש לדבר בה וכולי. יש שם קבוצות של אדיקות (עם יריבות מסויימת בינהן) ויש גם הטפה. יש את הקיצוניים ויש את המתונים (פחחח גוגרים). ויש כמובן את הכנסים של 10, 15, חצי ומלא.

אני חושב שהמרחק בין טבעונות לדת הוא מאד גדול. מטרתה של הדת הקלאסית כפי שהתפתחה בתחילת הדרך היתה לסמא את עיני האנושות כדי שקבוצה קטנה של אנשים תוכל לשלוט בכל השאר. מאד מזכיר לי את החינוך לצריכה שאנחנו סופגים מגיל מאד צעיר. חלב שלוש פעמים ביום זה חובה אחרת הילדים לא יגדלו (שקר), לאכול סטייק משובח זה הדבר הכי גברי שיש וזה עובד גם עם סיגריות שלפחות על זה יש פה קונצנזוס אני מקווה.

הטבעונות באה לעשות בדיוק ההיפך - היא באה לפתוח את עיני האנושות, להוציא את השליטה מידי קומץ בעלי אינטרסים ולהחזיר אותה לאנשים. בבסיס המטרה של הטבעונות היא להחזיר אותנו למקומנו הטבעי ולשורשים שלנו. בעולם המודרני, המתועש ושטוף המח, זה דבר מאד קשה ולכן יש גם קבוצות קיצוניות שקמות בתוך עולם הטבעונות. אבל הבסיס לא משתנה - המטרה היא להפסיק את אחת העוולות הנוראיות ביותר שקורות כל יום בעולם שלנו בלי שבאמת יודעים על זה.

נכון שיש עוד הרבה עוולות וחלקן מופנה כלפי בני אדם ולכן אני חושב שכל אחד יכול להתמקד במה שמתאים לו ולקדם את מה שמתאים לו.

תעשיית המזון מהחי הורסת את העולם. אם בתחלואות שהמזון הזה יוצר בבני האדם, אם ביצירת חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה ואם בפליטת גזי חממה. מצד שני החוסר באוכל לכל העולם הוא מלאכותי ומדומה וקיים רק כדי שיבשות כמו אפריקה לא יוכלו לצאת ממעגל העוני. אין חוסר במזון צמחי - הוא פשוט נשמר במחסני ענק או מושמד.

באמצע המאה הקודמת עישון נחשב דבר מאד בריא וחיוני לעיכול. אני בטוח שמי שהתנגד אז לעישון היה נחשב קיצוני ומטיף. אבל כיום מתחיל להסתבר שגם מוצרים מהחי מזיקים לנו לא פחות. מה קיצוני ומה מידתי הם דברים תלויי תקופה. היום טבעונות נחשבת עדיין קיצונית אבל אני טוען שיש דברים שפשוט לא עושים וזה לא צריך להחשב קיצוני. לא נוסעים פעם בכמה זמן במהירות של 180 קמ״ש בשביל המידתיות. לא צורכים LSD מידי פעם, לא מכים זר ברחוב פעם בשבועיים. היום לאכול סטייק פעם בשבוע, עוף פעם ביומיים, וביצה או טונה כל יום נחשב מידתי. אני מקווה שיום יבוא ולשחוט פרה יחשב בדיוק כמו הדברים הקיצוניים שמניתי ולאכול אותה אפילו עוד יותר.

כל מה שאני רוצה זה שהאנשים שיקרים לי לא יחיו בעיוורון - לא מבחינת הבריאות שלהם ולא מבחינת ההדחקה של מאיפה ואיך האוכל שלהם מגיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 16 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
מופעל על-ידי phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.