יעקב, בוא נעשה סדר בדברים.
אני ממש לא חובב הכדורגל האנגלי. אני חובב את הליגה האנגלית שהיא הטובה בעולם ומורכבת מערב רב של שחקנים מכל העולם.
גרמניה והולנד היום הם ברזיל הישנה של פעם פחות הנאיביות. שתי הנבחרות משחקות כדורגל יפה מאד לעין, מהיר, קצבי ומעניין, בניגוד לספרד למשל שהייתה (ועדיין) נבחרת חזקה מאד אבל עם כדורגל משעמם.
שתי הנבחרות הדרום אמריקאיות הבכירות, ברזיל וארגנטינה, משעממות מאד ולדעתי הן ברמה אחת פחות מהולנד וגרמניה (מה שלא מבטיח כלום לגבי הזוכה במונדיאל).
דווקא שתי נבחרות אחרות מדרום אמריקה, צ'ילה וקולומביה, הציגו כדורגל הרבה יותר טוב ומעניין ורק בגלל חוסר מזל הודחו על ידי ברזיל המשעממת.
מאד חבל לי על הברזילאים החביבים, אני גם אוהב את השחקנים שלהם (בניגוד לארגנטינה שאותם אני ממש לא מחבב) אבל גם להתנהגות החיצונית יש משמעות. העמידה אתמול בהמנון עם החולצה של ניימאר הייתה פאתטית (הילד עדיין בחיים ...) ומה שהיה אתמול זה סף שבירה נמוך מאד וחוסר תפקוד מינימלי תחת לחץ. השער הראשון גמר את המשחק והשני כבר הכניס אותנו לגארבג' טיים. לעומת זאת הגרמנים, חוגגים כל שער בפרופורציה, בלי ריקודים מיותרים וריצת אמוק לקהל ועם פרגון הדדי מדהים בין השחקנים - מה לעשות, אני אוהב התנהגות מכובדת ואני שמח מאד שקלוזה הבקיע !
היום אחזיק אצבעות לרובן ...
ולסיום, הוואחש הצ'יליאני המדהים - אלכסיס סאנצ'ס חתם בארסנל, צפו לכדורגל מדהים בעונה הקרובה ! אין קעקועים אבל איזה כדורגל יש !!